Berichten

Meditatie

Meditatie – en dan heb ik het over Boeddhistische meditatie – komt neer op jezelf trainen niet te reageren op de impulsen uit je onderbewuste die het hier en nu probeert te ‘verbeteren’. Zeer zinnig. Vooral zeer zinnig als je zelf gezien hebt dat je onderbewuste alleen maar probeert te ‘maken’ wat je in wezen zelf al bent.

In het volle besef van het Zijn van die Vrede kun je het onderbewuste zijn gang laten gaan, en dan zal hij vroeg of laat vanzelf gaan beseffen dat hij zich niet zo druk hoeft te maken, omdat het probleem dat ie op wil lossen, slechts vermeend is.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *