Revolutie?

St, je vertelt vaak dat spiritualiteit over nog veel meer gaat dan zelfrealisatie, maar je vertelt daar nooit zoveel over. Waarom is dat?

De werkelijke achtergronden van ons bestaan, dus de volledige informatie over onze spirituele situatie, dus ook de bron van en het functioneren van onze gedachtepatronen, dat zit allemaal diep in het onderbewuste van ieder van ons verborgen. Die informatie kun je in principe bovenhalen, maar het zit verborgen onder een enorme laag emotionele en mentale weerstand, zoals “als dat waar is, dan ben ik mijn hele leven verkeerd en met onzinnige dingen bezig geweest” en soortgelijke heftige implicaties.

Dat betekent dat je die informatie – of moet ik zeggen ‘onderbewuste herinnering’? – voorzichtig in kleine stukjes en beetjes boven moet laten komen, en dat je dat alleen moet stimuleren bij mensen die vanuit hun zelfrealisatie op een verstandige manier en volkomen eerlijk met de onvermijdelijke weerstand en angst kunnen omgaan.

Als dat goed gaat, dan komen de herinneringen het in de regel boven als een innerlijk herkennen en weten van deze dingen, al het gevoel dat je het wel degelijk serieus moet nemen. Dat gevoel moet sterk aanwezig zijn, want pas dan heb je de keus om het de voorkeur te geven boven je innerlijke weerstand en ontkenning die iedereen in je omgeving juist zal aanwakkeren. Als je er toch voor kiest om het serieus te nemen, dan zal blijken dat de stukjes informatie allemaal mooi op elkaar aansluiten en in elkaar passen en samen een rond plaatje schetsen.

Dat plaatje zal een enorme hulp zijn in het omgaan met allerlei zaken in je leven die aan de orde zijn, of nog komen.

De tijd dat je in je eigen spirituele innerlijke vrede je leventje kunt blijven leiden, is wel voorbij. Voor iedereen. Zowel in onze binnenwereld als onze buitenwereld is er nu een revolutie in gang die groter en ingrijpender is dan welke gebeurtenis dan ook in de menselijke geschiedenis.

Maar nogmaals, voordat iemand bereikbaar is voor het antwoord op de vraag “welke revolutie?” moet er eerst heel veel gebeuren. Het heeft geen enkele zin om iets te vertellen aan aan iemand die niet oprecht open staat. En ook niet zolang iemand nog niet bekend is met zijn eigen innerlijke herkennen of erop kan reageren.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *