Eroverheen kijken

Iedereen die zijn eigen ware wezen kent, weet hoe makkelijk het gebeurt dat we er tóch overheen kijken! Dat eroverheen kijken is slechts het gevolg van de gewoonte vanuit het ik-perspectief te leven. Deze gewoonte is ingeslepen doordat we jarenlang niets anders kenden. Het inslijpen van het nieuwe besef van ons ware Zelf te zijn is in principe eenvoudig, omdat de ervaring van bevrijding en de innerlijke vrede die onmiddellijk het gevolg is, een sterke aanmoediging vormen. Maar in praktijk is de gewoonte om alles vanuit het ik-perspectief te benaderen een grote hindernis, omdat die diep ingeslepen is, en ook omdat de mensen om ons heen die alleen het ik-perspectief kennen, ons daarin aanmoedigen.

Support

Dat laatste maakt meteen duidelijk hoe belangrijk het is om ook iemand in de buurt te hebben die je aanmoedigt om juist vanuit dat andere perspectief te leven.

Onvoorwaardelijke vrede

Vanuit dat andere perspectief, je ware Wezen, is er onmiddellijk een permanente en onvoorwaardelijke vrede in elk aspect van je leven beschikbaar. En van daaruit leven is het grootste geschenk dat je jezelf en anderen kunt geven.

Bovendien is het zo dat als je vanuit die vrede omgaat met situaties die je als persoon eigenlijk onaangenaam vindt, of misschien zelfs verafschuwt, er vaak allerlei deuren open gaan die anders gesloten zouden blijven.